Vet en je eigen wijze lijf

We hebben het allemaal. Vet. Vet hoort erbij. Maar vet zit in het verdomhoekje. In ons eten. En op ons lijf. En oooh, dat lijf! Als het niet voldoet aan Schaal normaal, dan zijn we de klos. We zullen wel teveel eten of te weinig bewegen. Lui zijn. Geen zelfdiscipline hebben. Oordelen, oordelen, oordelen. Dat doet pijn. 

 

En het maakt dat we niet zien wat het ons écht vertelt. Dat vet en je eigen wijze lijf.
Vet bepaalt nog te vaak en te veel hoe er naar ons gekeken wordt. Maar vooral ook hoe we naar onszélf kijken en voelen. Het raakt aan het onderwerp waar we ons het meest zorgen over maken: ons figuur.
Het is een feit: vet bepaalt voor een groot deel ons figuur. Zit het op je heupen, op je borsten, je benen of zit het op je buik. Hebben we te weinig rondingen of juist te veel. Hoe zien we eruit?

 

Vet en je eigen wijze lijf

 

Terwijl we aan de ene kant oordelen over (ons) vet, weten we er aan de andere kant vaak te weinig over:
  • Wat het vertelt over je hormoonhuishouding.
  • Wat het vertelt over de fase van je leven.
  • Wat het vertelt over je geschiedenis
We richten ons op de ‘buitenkant’ en zien daarmee over het hoofd welk verhaal je lijf vertelt. Het lijnen en diëten, dat we massaal doen om in Schaal Normaal te passen en om van onszelf te kunnen houden, schopt onze hormoonhuishouding verder in de war. En daarmee ons figuur en ‘dus’ de liefde voor ons lijf. Een vicieuze cirkel?
Tijd om terug te gaan naar onszelf en naar houden van ons lichaam.

 

“And I said to my body softly, ‘I want to be your friend.’ It took a long breath and replied, ‘I have been waiting my whole life for this.” — Nayyirah Waheed

 

 

Jij en je lichaam als goede vrienden

 

De weg terug naar onszelf begint met liefde. Liefde voor je zelf, liefde voor je lijf. Het is niet van de ene op de andere dag gedaan. We hebben heel wat van ons af te schudden dat we opdeden in onze naming & shaming-cultuur is. Maar van jezelf gaan houden, met alles erop en eraan, is een noodzaak. Hoe je nu bent, dat is je beginpunt. Jij en je lijf als goede vrienden, daar ga je naar toe.

Zodat je kunt horen wat je jouw lichaam je eigenlijk vertelt. Wat je nodig hebt. Hoe het zit met jouw vet en je eigen wijze lijf. En met het vet dat je eet. Je gaat je weg vinden in de wirwar van oordelen, opinies, diëten, adviezen.  Jij en je lijf samen sterk, als goede vrienden. Kiezend voor wat goed is voor jou!
Wil je meer weten over hoe het staat met vet en de invloed van vet op je hormonen? Op donderdag 1 juli om 20.30 uur geven wij hierover een gratis Masterclass. Je bent van harte welkom, hier kun je je aanmelden.

 

Rosanne is coach en trainer vrouwelijk eigen leiderschap. Zij is expert op het bied van embodiment, vrouwelijke energie, stress en selfcare. Met haar kennis van en ervaring met zowel oosters als westers lichaamswerk mocht zij duizenden vrouwen helpen uit de stress te stappen en hun eigen leiderschap op te pakken vanuit verbinding met hun eigen wijze lijf. 

Rosanne Verstappen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top