jidske

Jidske Berkhout

Jidske studeerde geneeskunde aan de UvA en werkt sinds 2007 met veel passie als arts en sinds 2012 als huisarts in Amsterdam.

Jidske’s aanpak is holistisch waarbij zij haar wetenschappelijke kennis vanuit de reguliere geneeskunde combineert met integrale geneeskunde zoals fytotherapie, voedingsadvies, alternatieve hormoontherapie, homeopathie en ook mindfulness.

Jidske: ’Iederere patient heeft zijn / haar eigen levensverhaal, een eigen geschiedenis en vraagt om een individuele aanpak. Wat is dienend voor jou? Hoe ga je om met gezondheidsaviezen? Iedereen is anders en dat maakt mijn werk voor mij zo enorm inspirerend en dankbaar’.

Als vrouw en moeder van twee jongens (elf en negen jaar oud) weet zij als geen ander hoe je lichaam en gemoedstoestand veranderen onder invloed van hormonen. Wil je ook leven vanuit je vrouwelijke levenskracht? Zij weet er alles van.

Rosanne

Rosanne Verstappen

Rosanne Verstappen noemt zich embodiment facilitator: ze helpt vrouwen zich te verbinden met de wijsheid van hun lijf en die in te zetten om voluit midden in hun leven te staan.
Zij is gecertificeerd Body Mind Language Coach & Trainer (post HBO), gecertificeerd Chi Neng Qigong docent Level 1 en 2 en Qigong Therapist.

Rosanne is gespecialiseerd in stress en burnout en vrouwelijke energie. Zij volgde diverse bijscholingen, trainingen en seminars op het gebied van Qigong, stress & burnout (westerse en oosterse visie), trauma, somatic movement en vrouwenwerk.

Als embodiment coach help Rosanne vrouwen de verbinding met hun lichaam te herstellen en ze in contact te brengen met hun eigen wijsheid en resourcefulness. Elk lichaam vertelt een eigen verhaal en door het anders in beweging te brengen toont zich wat er meer mogelijk is dan leven tussen de oude lijntjes. Er ontstaat keuze, keuze voor wat wél blij maakt, klopt en stroomt.

Rosanne: “Zo vaak gaat energie 'op' doordat we het op een manier inzetten die ons niet voedt, maar eerder uitput. Aangestuurd door overtuigingen en emoties, houden we vast aan gedrag dat ons niet dient. We zitten in ons hoofd, proberen te voldoen aan de eisen die onze omgeving aan ons stelt. We hebben ongemerkt chronisch stress en verliezen gaandeweg steeds meer het contact met onszelf. Wat willen we nou eigenlijk zelf? Wat is nou eigenlijk goed voor ons?
Om die vragen te beantwoorden is het nodig dat je het contact met je lichaam en de wijsheid van je lichaam leert inzetten. Dat je leert hoe je jezelf kunt voeden, in plaats dat je alle ruimte geeft aan stress, een grote oorzaak achter de meeste hormoonverstoringen.”

Rosanne is aangesloten bij het CAT.
en aangesloten bij de onafhankelijke klachten en geschillen commissie van het GAT (Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten).

andrea

Andrea Mantel

Andrea is na het behalen van haar HAVO diploma gaan studeren aan de Hogeschool van Amsterdam richting Medische laboratoriumopleiding. Daarna is ze gaan werken op een algemeen klinisch laboratorium bij een ziekenhuis gevolgd door ruim 10 jaar op een immunologisch laboratorium. Na dit jaren gedaan te hebben was ze toe aan een nieuwe uitdaging:

“Ik ontdekte dat ik graag mensen wil helpen om gezonder te worden en te gaan leven. Toen is Mesologie op mijn pad gekomen. Bij de Mesologie leerde ik vanuit verschillende zienswijzen naar klachten te kijken. Daarbij zag en leerde ik nog meer dat er een verbinding is tussen lichaam en geest. Het is één geheel, wat de mens mens maakt en je mag en kan het niet apart zien. Beiden hebben invloed op elkaar. Het mooie vind ik dat in de Mesologie naar al die aspecten wordt gekeken.”

Wat Andrea een uitdaging vindt, is om te ontdekken waar in het lichaam het niet goed gaat, waardoor er klachten ontstaan en wat er nodig is om dit weer in balans te brengen. De klachten verdwijnen door het aanspreken van het zelfregulerende vermogen van het lichaam. Er wordt naar een passende therapie gezocht bestaande uit bijvoorbeeld een voedingsadvies en suppletie van een homeopathisch middel, vitaminen, mineralen of kruiden. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en het is kijken welke weg op dit moment voor het lichaam het meest geschikt is.

“Tevens stimuleer ik vrouwen om bewuster te worden van hun eigen lichaam en daar weer naar leren te luisteren. Het lichaam geeft zelf namelijk signalen als het niet goed met haar gaat. Als je een klacht hebt dan is dat een signaal. Belangrijk is dus om hiernaar te luisteren en het niet weg te stoppen en te doen alsof het er niet is.”

Andrea is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Mesologie (NVVM) en ze doceert aan de Academie voor Mesologie.

Kirsten Elsdijk

Kirsten Elsdijk

Kirsten is orthomoleculair therapeut. Zij heeft daarnaast de opleiding klinische Psycho Neuro Immunologie (kPNI) afgerond. Dit is een wetenschap, die zich bezighoudt met de interactie tussen onze psyche, de hersenen, hormonen en het immuunsysteem.

Na zelf jarenlang met vage vervelende klachten rondgelopen te hebben, kwam ze terecht bij een orthomoleculair therapeut en maakte daar grote sprongen voorwaarts. Ze was zo enthousiast over de therapie dat ze besloot de opleiding zelf te gaan doen.

Kirsten: “Er ging een wereld voor me open en ik wilde dat anderen dit ook konden ervaren. Ik heb het roer omgegooid en liet me omscholen. Mijn specialiteit is dat ik de complexe kennis over de werking van het menselijk lichaam goed kan vertalen naar begrijpelijke woorden. En het bijzondere van orthomoleculaire therapie is, dat je met een relatief klein verschil vaak een grote verandering kan bereiken.

Vaak zie ik vrouwen die vastgelopen zijn op het gebied van gezondheid. Ze hebben al zoveel geprobeerd, ze zijn al bij verschillende hulpverleners geweest maar nog steeds niet verlost van hun klacht. Meestal is er alleen gewerkt aan de klacht en de symptomen daarvan en werd er niet gekeken naar de verschillende werkingsmechanismen in het lichaam, die invloed op elkaar hebben. Als er één uit balans raakt dan volgen er meer. En voor je het weet beland je in een vicieuze cirkel.

In plaats van alleen naar het symptoom te kijken, zoek ik de oorzaak achter de huidige klacht en symptomen. Ik bekijk dus de film in plaats van de foto. Zodat er daadwerkelijk een blijvende oplossing voor de klacht in gang wordt gezet. Ik leer je hoe het lichaam precies werkt zodat je weet op welke manier je hier zelf invloed op hebt.

Op deze manier krijg je de regie en controle terug over je eigen gezondheid

Winkelwagen
Scroll naar top